Monday, November 20, 2006

Suka or Cinta..Check it out..
Current mood: hungry

Di depan orang yang kamu "cinta", jantungmu
akan berdebar-debar dengan cepat. Di depan orang
yang kamu "suka", kamu akan selalu bahagia.

Di depan orang yang kamu "cinta", musim dingin
serasa musim semi. Tetapi di depan orang yang
kamu "suka" musim dingin sama saja dengan
musim dingin yang indah.

Jika kamu melihat ke dalam mata orang yang kamu
"cinta", maka kamu akan bertemu.Tetapi jika kamu
melihat ke dalam mata orang yang kamu "suka",
maka kamu akan tersenyum.

Di depan orang yang kamu "cinta", kamu tidak
akan dapat mengungkapkan apa yang ada di
benakmu.Tetapi di depan orang yang kamu "suka",
kamu dapat mengungkapkannya.

Di depan orang yang kamu "cinta", kamu
cenderung malu. Tetapi di depan orang yang
kamu "suka", kamu bisa menunjukkan diri kamu
yang sebenarnya.

Orang yang kamu "cinta", biasanya akan muncul
dibenakmu setiap 2 minit. Kamu tidak akan dapat
menatap langsung ke mata orang yang kamu
cintai. Tetapi kamu akan selalu tersenyum jika
menatap mata orang yang kamu suka.

Ketika orang yang kamu cintai sedang menangis,
kamu akan ikut menangis bersamanya.Tetapi jika
orang yang kamu sukai menangis,kamu akan
mengakhirinya dengan kelegaan.

Perasaan dari "cinta" dimulai dari tatapan mata.
Dan perasaan "suka" dimulai dari pendengaran
telinga.

Jadi, jika kamu berhenti menyukai seseorang, yang
harus kamu lakukan adalah menutup telingamu.
Tetapi jika kamu mencuba untuk menutup
matamu, cinta akan berbalik menjadi titisan air
mata dan akan selalu berbekas di hatimu
selamanya...
cuba teliti... Walhua'lam...

Sunday, October 01, 2006

It's so hurt....

I'm sorry if I hurt your feelings.
I don't mean to do that.
I don't have any grudge before that.
I don't have any promises before that.
I want to say it won't happen again.
I want to say I'm a terrible person .
I will try to amend this wounds.
I will cry to remember this.
I will cry again to remember this.
Cry again and again....
Oh god how can I say this to him.
I miss him so much.
I want him so bad.
My life is empty without him...i really2 miss him...
There is nothing in the world that I can hold onto...
There is nothing I really want in the world and I want you...
yeah i need u...I'm crying now.
I'm crying so hard until I can't feelmy tears...
Oh god...
It's so hurt....
"I'm still crying"
@};-
Photobucket - Video and Image Hosting
i miss u cristiano ronaldo ..hhehehehhe

Sunday, May 28, 2006

hujan lebat bagaikan mengerti perasaanku ketika ini...whatever la....

**Tuluskan hatimu mencintai aku
Bila aku pernah menyakiti hatimu
Maafkan aku, lupakan aku**

**Bagaikan diriku tapak sulaiman
Terdampar di pantai berlagu sepi
Rindukan laut
Rindukan hidup**

***biarlah tak siapa yg tahu
gejolak didunia batinku
zahir kau lihat bukan segala-gala
bibir tersenyum menutup jiwa yg luka
zahir kau lihat hanya antara lapis
mataku sinar bergenang tangis
memang nasib bercinta
kerap terhenti di simpang hidup,
rindu dan cahaya
kekasih yg setia**

**Sesuatu yang tak disangka

Seringkali mendatangi kita
Itukah suratan dalam kehidupan
Atau hanya satu kebetulan**

Sunday, January 15, 2006

d' melakas...

hhuhu..semekom...ari ni aku kepenatan...sok pagi nak pegi camping kat janda baik..x sabar plak rasanyer..hhihihi:P
jumaat lepas pi melaka...besh ooo...blaja cakap indon ngan sedara aku...NGAK MAU..NGAK MAU..besh bila dengar dia cakap...dak2 ajak kakak umo 19 taun..malu gak:P...
jumpa semua cousin aku..havoc tuh..jln2 sampai penat,shopping x ingat dunia la skali..apa nak kesah..parents aku yg bayarkan..aku amik jek la.abg aku tension jerk...ahahhahaks...
hhuhu...pc aku :(
nak pc aku...rindu bangat....
parents aku dah bawak balik ipoh pc aku:( ...uhhuhu...x per...sabar2 :P ni pon guna laptop kak og..

kepenatan melanda plak diriku ini..aku pon xtau napa aku ngantuk bangat nnih...adoi...ok la...next time aku post lagik...yeye,..sok pi camping...heheheh..

"PEACE"

-eiken_fcm-

Tuesday, January 10, 2006

RAya ApA NiH??? hehehe

(cute x pic ni??)my god..yer ke??hehehe


nak balik raya...:(( huhuh....sedey giler..*tu la..sapa suh x balik awal2..kan ko banyak masa,pi la balik*hatiku memberontak..ces!!..hhuhuhuh...

dengar lagu sALOMA..tetiba tingat lagu nih....hhuhuhu
selamat hari raya...hari utk kite bersuka ria...selamat..kami ucapkan..untuk kita hinggga sampai tahun depan,SELAMAT HARI..RAYA...

nak makan ..ketupat ngan rendangnyer skali..lemang..kuih raye taun lepas..tak lupa..sate ayam..ehhehe.

OK LA...malas nak post bebAnyak...
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...MAAF ZAHIR BATIN ..khas tuk sesapa yg terasa aku ada wat salah kat dia selama nih..maap ek..bukan sengaja..tapi nak buat gak:P







Thursday, December 15, 2005

JaNjI jONi....

( cun gak MARIANA RENATA nih kan??)


Helo, Joni.... ! ptg tadi aku, memperuntukkan hampir 2 jam untuk Joni. Demi menyaksikan apa sebenarnya JANJI JONI. Untuk peruntukkan yg aku ada, aku hanya nonton sorang diri. tetiba aku rasa aku dah jadi hantu filem indon:P *hahahaks
aku tgk movie nih pon coz nak bezakan ngan cte UNGU VIOLET. bezanyer Ungu violet lagunyer best bangat...wa caya cakap lu:P


Dalam kata-kata mudah - Janji Joni best! Janji Joni baguss ceritanya.

Sinopsis? Pegilah check official websitenyer! memandangkan aku tak fhm bahasa melayu indon,aku pasang speaker kuat2..hahahaks..*apa heran,aku sorang jerk dalam bilik nih:P

Filem kalau tak selit scene chenta, hasil lari! Filem ni pon berkisarkan cinta jugak tapi BUKAN sepenuhnya babak cinta. Okay, senang aku cakap, jalan ceritanya adalah DEMI CINTA, tapi kebanyakkan scene BUKAN SCENE CINTA. Kedengaran bagus kan?hahahha*practice cakap indon lak:P

Ada uniknya citer ni. Ada beberapa kelainan yang aku perasan dalam filem ni, yang mungkin ada, mungkin jarang ada, atau mungkin juga tak pernah ada pada filem lain.

  1. Jalan ceritanya sangat sempoi. Straight forward.
    Hanya ada SATU jalan cerita yg tak akan bersimpang-siur.Jadinya, tak memerlukan pemahaman dan fikiran yg tajam utk faham dan enjoy citer ni.
  2. Tak perlu kamu nak curahkan sepenuh emosi sbb citer ni sgt releks... Tak payah nak emosi-emosi.
    Tiada apa yg nak diemosikan. Walopon ada aksi cemas-cemas, geram-geram, tetap boleh layan dgn releks...
  3. Agak komedi. Tak ada komedi melampau.
  4. Nama watak utama adalah Joni.Bunyinya tak sedap disebut, tapi ketika menonton, kagum jugak dgn nama Joni.oh joniku..hahhahaks:P
  5. Semua pelakon hanya memakai satu jenis pakaian je. Mereka tak salin pakaian langsung. Semua dgn pakaian yg sama dari mula citer, sampai abes citer. So, kalau nak tgk si jelita bernama ANGELIC menggayakan pakaian sexy yg lain, mmg kempunan!
  6. Jalan ceritanya hanya SATU HARI. Tak ada hari-hari lain, hari-hari lampau, dan hari-hari depan. Dari mula, sampai abes cerita, ia berlaku dalam satu hari yang sama. Sbb tu aku kata pelakon tak salin baju!

Seperti filem Indonesia lain, Janji Joni....

  1. Adalah filem cinta
  2. Banyak babak 'kissing' yang real! Duh... "eii..buat bebetol!", respon aku setiap kali kuar babak-babak yang tak boleh keluar kat filem Malaysia. *babak ni banyak tau!banyak kali!Ishk...*
  3. Hero mestilah jambu (Nicholas Saputra) Heroin mestilah lawa (serius lawa pompuan ni. aku pon tgk terkedu gak la... Huhuhuhu..lalala...)
  4. Ending? Kamu Bisa Tahu Endingnya Gimana!
  5. Ada lagu-lagu. (tak menarik pon bagi aku)

Haaa...apalagi? mulalah mendownload citer joni nih, Filem ini tentang Filem. Jalan ceritanya biasa ajer, tak ada aksi mentraumakan kamu. Simple, enjoy, tak berat utk ditanggung akal. Hanya enjoy......


Selesai sudah review aku utki Janji Joni. Apa yang aku dapat utk ini? (-_-)

Moral of the story (JANJI JONI) : Jangan suka buat movie satu hari jerk!!!sakit gak hati aku tgk cte satu hari nih...producer dia sure dapat untung baik punya!!hahahks...

aku ngan syimah pon sakit hati gak tgk cte nih,dah 2 kali kiter org tgk movie yg ending cam ampes..tul x semah??

okies la...chaw chin chaw....buhbye

Wednesday, December 07, 2005

kebosanan menghantui...hahahks

Mari Kiter UpdatE!!!

hurm..setelah sekian lama x update,tetiba jerk aku nak update..maybe bowsan kots...isk...apa aku nak buat nih? *sambil garu kepala yg x gatal*
nak chat ngan org teristimewa..heheh :P,dia x der,pi main futsal la plak
..*sigh*..

Pemalas Ke Aku?


pagi tadi pas solat subuh,tdo balik..isk..apa nak jadi nih??rezki x masuk la..kalo mak mertua tau..mau direject nyer aku..hahahks *gelak nakal* =P apa nak buat..class x der,ZZzZzZz..jerk la..

kol 8.50 aku bangun,tgk2 semah still tdo.erk?..dia x pi class ke??aku tya dia..dia jawab sakit pelut..alor...ciannyer* apa yg aku leh tlg??pijak perut dia??ahhahaks...giler la kejam..
jgn marah ek semah..:P

kol 11.30,aku menanti rerakan ku utk pi jumpa hasleza(hasleza nih cam dean faculty kiter org la),nak jumpa dia,nak tya pasal reg.majoring...tggu punya tggu rerakanku semua,derang x balas2 ym!aku. .isk..byk kali aku buzz!!,sampaikan mouse aku menjerit kesakitan ditekan2..
Dlm kepiluan, aku pon menitiskan air mata, sambil semah dtg mengurut-urut bahuku supaya bertenang. aku terus melalak dan meraung-raung!Pergi!!Pergi!!(
ahahaha.... aku tidak seselekeh itu utk menangis. Acah jer!)


last nyer..aku pi ngan semah gak..hihii..thanks mah,kalo ko x der,kesunyian la aku..

masa nak pi lunch ngan semah,tetiba hp dia menyanyi...(vibrate skali la)hehehhe family semah nak datang mmu...owh..leh la jumpa mak pak semah,skali ngan kak ude dia..mak dia ada bawak ole2 tuk lunch..hahhaks..aku apa lagik...tak jadi la nak pi lunch..(dah ada makanan,wat per nak membazir..yer x?)ahhahaks...tanpa segan silunyer aku menjamu selera bersama2
....*apa nak malu..family dia family aku gak..family aku,family aku la..mana leh kongsi2*..ahahahks

adus..penat gak main2 ngan kibod nih..isk..cam mana la kalo aku kena update blog setiap ari????*tgh bayangkan*..huhuhu..mau jari jemari aku lemah gemalai.leh menari2 tarian inang..hahahks.apa laghik ek aku nak cte dalam blog nih..*
kekeringan idea sebentar*

HA!!TGK...TGK....

skali aku edit...mencurah2 idea aku..ahahahhaks...

sambung balik....pas penat lunch ngan semah,tetiba mata nih terasa cam setan gayut .(suh tdo la tuh)..cadang nak ilex2 jekr..tapi trus ZZzZZzZz...hahahahhks..sedar2 dah kul _ pm..*heheheh*..x yah la tau kol bp..

bila matahari tenggelam,timbullah bulan,(
dah maghrib la)

siap2 pi taekwando,isk..rasa malas bebeno nak pi..tapi,dah siap..pi jerk la..tak sempat say buhbye to my sayang.heheh...sorry ek...
ari nih best bangat training...walaupon still white belt,tapi rasa cam dah black belt*kire terer la tuh* hahahhaks...sir ari nih sungguh bertenaga,*apa tah dia makan+minum seblom datang td.hahahahks*...ha..bini dia pon follow skali..terer la,laki bini amik martial art..

tetiba aku teringat
,Kisah Ulat Bulu Dah Naik Daun
masalah nyer,daun itu yang gatal.ulat bulu memang dasar lah gatal,tak dinafikan,tapi daun itu terlebih-lebih gatalnyer.kisah ni biar aku jerk la yg tau,x baik la mengaibkan org..ahahhaks...*(baik jangan cte)

tetiba hp kesayangan aku bergetar2 mintak diangkat..
kring!!
along : helo..askum..ekin ke?..
aku : ekin la nih,x kan _._._ kots(sambil memerli abg aku)
hahahaks
along : memain ko ek.aku ingat tadi syimah
aku : dah hp aku,aku la yg angkat(aku still gelak)
best oo..kenakan abg aku
along : diam ko!!
aku : * terkedu*.
ceh!!
along :
sok along nak pi pahang,amik uwo..nak follow x?
aku : *ghairah tetiba*
yer ke?
along : ha la..tapi x janji la.hehehhe
aku : lor...ok..ok..sok along call lagik..pastikan tul2 tau!!nak ikut!!

siaran tertunda..........................................
Kesemuanya adalah tentang saya tanpa mencampuri urusan orang lain. Membaca, melihat dan memasuki blog ni adalah di bwh kerelaan masing2. Sebarang bahan berbentuk ugutan, memperkotak-katikkan manusia, jugak sabotaj sama sekali diharamkan.

hahahahks...diriku kebosanan sesangat sampai x tau nak tdo..dah kol bp nih???
3.12 a.m la oi..tdo2...zzZzzZzzzZzzZ....